Thursday, December 8, 2011

Keith McAdams, Head Coach & Coaching Director Turkey


14 Ekim 2010 Perşembe
Mcadams, Türk Buz Hokeyi’nden Umutlu
Bayan Buz Hokeyi Milli Takımı’nın başına getirilen Amerikalı Keith Mcadams, Üniversitelerarası Kış Oyunları’na hazırlanan Türk sporcuların kendisini umutlandırdığını söyledi.
Ankara’da kampa giren Bayan Buz Hokeyi Milli Takımımız, milli takım antrenörü Keith Mcadams ve yardımcısı Kaan Budak eşliğinde yoğun bir çalışma içerisinde… 5 ay önce Amerika’nın New York kentinden ülkemize transfer edilen antrenör Keith Mcadams, çok kısa bir sürede Türkiye hayranı oldu.
"Mcadams, Türkiye Hayranı"
Beş aylık süre içerisinde Türk insanına ve Türkiye’ye hayran kaldığını ısrarla vurgulayan Mcadams, “Ülkenize adeta aşık oldum. Kültürünüz, insanınız, yemekleriniz hepsi çok etkileyici ve büyüleyici. Türkiye’de olduğum için çok mutluyum. Antrenörlük hayatıma Türkiye’de devam edip, burada emekli olmak istiyorum” dedi.
"Bayanlar Çok Azimli"
Türkiye’de bayan milli takımı antrenörü olduğu için kendisini şanslı hissettiğini söyleyen Keith Mcadams, “Bayanlarda müthiş bir potansiyel var. O potansiyeli en kısa zamanda buz üzerinde sergileyip, adım adım ilerleyeceğiz. Çok hırslı ve istekli milli takıma sahibim. Şu ana kadar milli takımla yaşamış olduğum bir anım yok. Ama bundan sonra çok çalışarak bana unutamayacağım bir anı yaşatacaklar” diye konuştu.
"Zorlu Bir Serüvene Hazırlanıyoruz"
Erzurum’da düzenlenecek oyunların çok zor geçeceğine dikkat çeken Mcadams şöyle konuştu: “Grubumuzda çok güçlü takımlar var. Bizde yeni ve tecrübesiz bir takımız. Dünyanın en iyi takımları ile mücadele edeceğiz. Grubumuzdaki rakiplerimiz ise dünyanın en iyi dört takımı. Elimizden geleni yapacağız ve çıkaracağımız maçlarla tecrübe kazanacağız.”

"Alt Yapıyı Güçlendirmeliyiz"
Milli takımın daha iyi yerlere gelebilmesi için alt yapının daha da güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Keith Mcadams, “Daha genç sporcular için gelişim programları olmalı. Mesela 12 ve 14 yaş altı milli takımların ve liglerin olması gerekiyor. Bunlar bu zamana kadar yapılmamış şeyler. Eğer bu ligleride hayata geçirirsek, Türkiye dünya ülkeleri arasında bir marka olabilir” şeklinde görüş belirtti.

"Universiade, İlgiyi Artıracak"
Dünyada insanların başına bir kez şans geldiğini bunun da onlar için dönüm noktası olduğunu söyleyen Keith Mcadams, “Erzurum’da düzenlenecek Universiade, buz hokeyinin dönüm noktasıdır. Nasıl ki ülkenizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası ile birlikte ilgi basketbola arttıysa, düzenlenecek Erzurum Üniversite Kış Oyunları ile birlikte buz hokeyine ve diğer buz sporlarına ilgi bir anda artacaktır. Bu oyunlarla birlikte hızlı bir gelişme gösterip, yeni bir trend yakalayacağız. Şu an ne yazık ki bayanlarda dünya sonuncusuyuz. Ama bu hep sonuncu kalacağımız anlamına gelmiyor. Bu hırsla, disiplinle ve antrenman programlarıyla dünya sıralamasında adım adım ilerleyeceğiz. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

Dünya Buz Hokeyinde herhangi bir ekolü örnek almadığına dikkat çeken Mcadams, “Benim bir sitilim var. Amacım şu an milli takımda olmayan bir sistemi sporculara benimsetebilmek. Taktiksel oynamıyoruz. Buz hokeyi de taktik ve pas üzerine kurulu bir sistem. Bu paslı oyunu, neler yapabileceğimizi Erzurum’da göreceğiz. Daha hızlı oynayarak, baskıcı bir oyun tarzı ile sistemi hayata geçireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

No comments:

Post a Comment